18.10.2024

Alkoç Grup ve Naci Alkoç Vakfı, İTÜ Denizcilik Fakültesi Tekofest Takımına Yaşam Konteyneri Hediye Etti

Denizcilik sektörünün sosyal sorumluluk ve yardım konularında önde gelen firmalarından olan Alkoç Grup ve Naci Alkoç Denizcilik Vakfı ITÜ Denizcilik Fakültesi Tuzla kampüsüne müzik kulübünün çalışmaları için bağışladığı ‘’Tiny House’’un ardından İTÜ Denizcilik Fakültesi Teknofest takımına daha sağlıklı bir çalışma ortamı sağlayabilmek adına bir yaşam konteyneri hediye etti. Daha önce yelken kulübüne kullanılmak üzere belirli süreli motor yat tedarik eden Alkoç Grup ve Vakıf yetkilileri denizciliğin gelişmesi adına üniversitelerle yakın iş birlikteliklerini sürdüreceklerini belirtti.

Alkoç Grup, Faaliyet Alanını Genişletiyor

30 yıla varan sektör deneyimi ile faaliyet gösteren Alkoc Grup bünyesindeki Alkoc Denizcilik, ülkemizdeki yerli ve milli projelerde yer almasının yanı sıra yurtdışında farklı offshore ve petrol, gaz projelerinde yer almak için atılımlarda bulunulduğu belirtildi.

Filosunda bulunun 2 adet destek gemisinin yanı sıra DP2’li bir gemi arayışında olan firma  yenilenebilir enerji ve petrol arama projelerinde daha aktif rol oynayacaklarını açıkladı.

Halihazırda farklı tonajlarda konteyner, kuru yük gemi işletmeciliği, armatörlük ve uydu haberleşme, gem, acenteliği, teknik danışmanlık ve gemi inşa denetim gibi hizmetler veren firma rotayı spesifik projeler için yurt dışına çevirdi.